Produkujemy z troską o przyrodę, 
                  żywimy dbając o ludzkie zdrowie 

NIEPOKOJĄCE WIADOMOŚCI

26-06-2011

Zapraszamy do zapoznania się z sugestiami dr Zbigniewa Hałata dotyczącymi zakażeń pałeczką okrężnicy. Są to echa doniesień światowych, których przedruki publikujemy poniżej. Wpływ na całą sytuację ma również zwiększona radiacja po wypadku w japońskiej elektrowni jądrowej w marcu br.

Zakażenia wyjątkowo agresywnym nowym mutantem pałeczki okrężnicy o cechach broni biologicznej można wiązać z jego przypadkowym uwolnieniem z pozbawionego należnych zabezpieczeń laboratorium wytwarzającego organizmy genetycznie modyfikowane, bądź z obecnością uwolnionych organizmów genetycznie modyfikowanych w postaci upraw polowych czy eksperymentalnych, a wreszcie z przypadkową mutacją, może przyspieszoną przez opad radioaktywny z elektrowni atomowej w Fukushima.

Więcej tutaj.

(źródło www.halat.pl)

 

To nie jest "teoria spiskowa", to się dzieje naprawdę. 10 lat temu omawiany był plan zdziesiątkowania populacji za pomocą ebola  i żywności. Oto połączenie jednego z drugim razem

 Wybuch E-coli w Europie to wojna biologiczna

Stirling [Tim Alexander, Rt. Hon. The Earl of Stirling], tłumaczenie Ola Gordon, korekta Piotr Bein 1

 Ta dziwna nowa choroba śmiertelna pojawiła się w Europie znikąd, powodując eksplozję ponad 3500 poważnych zachorowań i 35 lub więcej zgonów, w co najmniej 10 krajach europejskich (i teraz, 4 podejrzane przypadki w USA – red.). Istnieją cztery wskazówki naukowe, że jest to przypadek Zaawansowanej Wojny Biologicznej, jak również silne poszlaki, że jest to częścią czegoś znacznie większego politycznie. Cztery wskazówki naukowe genetycznie spreparowanej rekombinacji DNA:

 Wielopunktowe uwolnienie. To jest choroba szybko rozprzestrzeniająca się znikąd i występuje w wielu miejscach z dnia na dzień, teraz w co najmniej 10 krajach Europy. Pisząc ten artykuł, musiałem dwa razy zmieniać dane (całkowitą liczbę zachorowań, zgonów i krajów), gdyż liczby wzrastały prawie co godzinę.

Odporność na wiele leków.  Chińskie laboratorium BGI w Szenżen (współpraca z  Uniwersyteckim Ośrodkiem Medycznym w Hamberg-Eppendorf) potwierdziło, że nowa bakteria nosi geny, które czynią ją odporną na różne klasy antybiotyków [ 8 grup ] ! Pacjenci często dostają krwawą biegunkę, i wielu z nich wymaga intensywnej opieki, łącznie z dializą nerek.

Brak skażenia krzyżowego. Nie występuje spodziewane od E-coli skażenie fekaliami (ani możliwe skażenia z tym związane). W rzeczywistości Niemcy, gdzie wystąpiła duża liczba przypadków, mają jeden z najlepszych na świecie programów bezpieczeństwa żywności i inspekcji. Zwykle zakażenia E-colą rozpowszechniają się przez odchody skażające żywność. Mogą też przenosić się z człowieka na człowieka przez odchody – doustnie z powodu złej higieny. Ale dotąd to nie wydaje się być zasadniczym sposobem przenoszenia choroby, a jej podstawowe źródło jest obecnie nieznane.

Rekombinacja wielu szczepów i odczytanie DNA. Wg naukowców ze Światowej Org. Zdrowia, kolejne badania genetyczne sugerują, że szczep E-coli O104:H4 to nigdy wcześniej nie spotkana kombinacja / hybryda dwóch różnych bakterii E-coli. Wg uczonych w chińskim instytucie genomiki, nowy szczep jest wysoce zakaźny i toksyczny oraz podobny, ale nie taki sam, jak szczep EWEA 55989 wykryty w Republice Śr. Afryki, wywołujący poważną biegunkę [ ebola ]. Nowy szczep E-coli O104:H4 zawiera podobną do Shiga biotoksynę z krwotocznej, wywołującej biegunkę E-coli, która wiąże się i niszczy komórki nerkowe i może spowodować potencjalnie śmiertelny zespół hemolityczno-mocznicowy, powodujący poważne uszkodzenie wątroby.

Jest to największy i najbardziej niebezpieczny wybuch E-coli w znanej historii ludzkości. Ten nowy krwotoczny szczep bakterii Escherichia coli (EHEC) może zaatakować krew, nerki, wątrobę i mózg. B. nietypowo, prawie 1/3 z tych przypadków spowodowała pełnowymiarowy zespół hemolityczno-mocznicowy, który zwykle w ogniskach E-coli obejmuje tylko 10% przypadków. Równie niezwykłe jest to, że większość ofiar to dorosłe kobiety, podczas gdy zwykle zespół ten atakuje częściej dzieci niż dorosłych. Ciężka krwawa biegunka, często związana z nerkami, wątrobą, mózgiem i uszkodzeniem krwi, jest nieco podobna do gorączki krwotocznej, takiej jak Ebola.

 Poszlaki na powiązanie z czymś większym politycznie: pasuje do modelu wydarzenia politycznego, gospodarczego, walutowego, medycznego, wojskowego, katastrofalnego i lub niedoboru żywności oraz szerzy coraz większy poziom chaosu na całym świecie. Zajmę się tym w późniejszych wpisach.

 Dziękuję lekarzowi, dr Billowi Deagle, za udzielenie mi rad, oraz czytelnikom za przysłanie mi linków i informacji – Stirling

Śledztwo ws. E-coli w Niemczech

Naukowcy badający źródło wybuchu śmiertelnego mutanta E-coli w Niemczech skoncentrowali się na restauracji i festiwalu, w którym wzięło udział 1.5 mln osób.

 Ponad 30 konsumentów, łącznie z grupą niemieckich urzędników podatkowych i duńskich turystów zachorowało, jedna kobieta zmarła po posiłku w restauracji Kartoffel-Keller w północnej części portowego miasta Lubeka. Inspektorzy badają dostawców restauracji i ulicznych sprzedawców, 60 km od portu na Festiwalu Portowym Hamburga (Hafengeburtstag). Coroczny 3-dniowy festiwal odbywa się wzdłuż miejskiej plaży i prezentuje flotę zabytkowych statków, smoczych łodzi, parady, koncerty, pokazy sztucznych ogni – i dużo jedzenia.

 Przedstawiciele Instytutu Roberta Kocha mówią, że liczba przypadków E-coli wzrastała po 9 maja, tuż po zakończeniu się festiwalu. Do tej pory choroba zabiła co najmniej 19 osób i zaraziła ponad 1800. Rzecznik Instytutu powiedział: szukamy, czy faktycznie jest jakiś związek między festiwalem i gwałtownym wzrostem zachorowań w Hamburgu.

 Joachim Berger, właściciel Kartoffel-Keller, którego menu składa się głównie z produktów mięsnych i ziemniaków, był zdruzgotany, kiedy usłyszał, że przytrafiło się to jego gościom: Jakby mnie ktoś uderzył w głowę. Wszystko sprawdziliśmy i wszystko zostało zdezynfekowane. Sam zapłaciłem za testy, bo bezpieczeństwo naszych gości i pracowników jest dla nas bardzo ważne.

 W piątek potwierdzono cztery kolejne przypadki w W. Brytanii. czyli jest 11 ofiar w W. Brytanii, trzy z nich mają potencjalnie śmiertelne powikłania, znane jako zespół mocznicy hemolitycznej, powodujące drgawki i niewydolność nerek i ofiary wymagają dializy. Każda z nich niedawno była w Niemczech.

 W Hamburgu wczoraj 400 pracowników miejskiego Instytutu Higieny i Środowiska pracowało, aby spróbować dowiedzieć się, skąd pochodzi nowy typ EHEC szczepu 0104. Jest odporny na większość antybiotyków, a eksperci ostrzegają, że niektóre leki mogą go nasilać. Co ciekawe, około 70% zakażonych stanowią kobiety. Naukowcy nie są pewni, czy to dlatego, że jedzą więcej surowych warzyw (głównych podejrzanych w epidemii), czy dlatego, że są bardziej podatne na ten konkretny szczep.

Epidemia ogórkowa na wzór H1N1

Wojpa (30.5.2011 12:16): Wszystko wskazuje na to, że epidemia EHEC jest zaplanowaną na wzór świńskiej grypy akcją firm farmaceutycznych. Okazuje się, że bakteria Escherichia coli o serotypie O157:H7, która powoduje zespół hemolityczno-mocznicowy mogła zostać wyprodukowana w laboratorium. Gen produkujący werocytotoksynę (toksyna odpowiedzialna za hemolizę) został wpisany laboratoryjnie w genom nasion warzyw, które spożywamy na surowo (gotowanie inaktywuje toksynę). Mogą to być nasiona ogórków, pomidorów itd. Najbardziej niebezpieczne są nasiona w fazie kiełków. Mogą to być kiełki słonecznika, pszenicy czy kiełki innych roślin używanych do sałatek warzywnych. Tak zmodyfikowana genetycznie roślina przedostając się do organizmu może powodować zjawisko mutacji o charakterze transferu horyzontalnego, czyli bakterie Escherichia coli pobierają ze strawionej rośliny gen werocytotoksyny, wbudowywują go sobie w swój plazmid i w ten oto sposób mamy do czynienia z przeobrażeniem się przyjaznego dla organizmu produkującego witaminy drobnoustroju w mordercę.

 Bakterie z genem werocytotoksyny żyją w przewodzie pokarmowym przeżuwaczy nie powodując u nich choroby, ale gdy wypijemy surowe mleko czy zjemy mięso pochodzące od tych zwierząt możemy zachorować i to śmiertelnie.

 Okazuje się, że taki sam problem może występować u ludzi uzależnionych od heroiny. To by tłumaczyło dlaczego nie ma jednego określonego źródła zatrucia. Muszą być zbadane nie tylko warzywa ale i nasiona warzyw, z których zostały one wyhodowane!

 PB (do Prof. Majewskiej i Dra Jaśkowskiego): Czy to brzmi wiarygodnie?

 Prof. Majewska: Moim  zdaniem te zabojcze bakterie E. coli sa produktem genetycznych modyfikacji i ktos celowo zatrul nimi zywnosc w Niemczech. Opisany scenariusz jest prawdopodobny.

 Dr. Jaśkowski: Brzmi prawdopodobnie.

 Skąd wiedzieli jakie ogórki należy pobrać, Na targowisku jest kilkadziesiat tysięcy sztuk. badania przeprowadzono na kilku i akurat na tych  co trzeba??? podobnie było z tym wąglikiem w USA. zawsze wiedzieli jaką kopertę otworzyć należy. Prawdopodobieństwo takiego trafienia jest wielokrotnie mniejsze aniżeli wygranie w przysłowiowe Lotto.

Podobnie bylo z Tuskiem i ptasia grypą w Polsce. Akurat wiedzieli jakie dwa ptaki w zimie należy badać.??? to nawet nie wchodzi w grę prawdopodobieństwo. Ale 50 mln na rzekomą profilaktykę pieniędzy społecznych do prywatnej kieszeni przelali i kilka milionów kur z kurników zamordowali. Oczywiście chodziło o rynek importu

Czy chodziło o sprawdzenie jakiejś tam bakterii czy też nie nie wiem. Ale na pewno straciła Hiszpania te głupie kilkamiliardów.  A biorąc pod uwagę obecny u nich kryzys i demonstracje -widocznie zależało komuś na przyspieszeniu bankructwa, tak jak w Grecji. Innymi słowy Bank Światowy, MFW najbardziej podejrzani.

PB: Ogórasy wiedzieli które testować, a z globalnym skażeniem żywności, wody i powietrza z Daiiczi rżną głupa.

 E coli outbreak: bean sprouts may not be to blame

The Guardian | Organic farm in Germany tests negative so far for bacterium, throwing source of contamination into doubt again.

Radiation News 6-7-11

(EmotoPeace) – Take Action for Japan – Charity event in Fukushima on May 29th – View More Here

 Radiation

affects the body directly through the tissue, muscles, bones, and otherorgans in the body.  The most terrifying aspect of radiation is that it destroys and mutates DNA in the human body, destroying what makes an individual “human” — including the unique strand of DNA that sets you apart from all of the other carbon-based life-forms on the earth today.  Low-level radiation promotes the slow release of ‘free radicals’, or unstable molecules.  Production of the most common, oxygen free radicals, is increased by protracted exposure to the radioactivity of ingested fission products. Oxygen free radicals (unstable oxygen molecules with an extra electron) are attracted to the membranes of cells, which they then disable.

 Promieniowanie

wpływa na ciało bezpośrednio przez tkanki, mięśnie, kości i innych narządów w organizmie. Najbardziej przerażającą aspektem jest to, że promieniowanie niszczy i mutacji DNA w organizmie człowieka, niszcząc to, co czyni indywidualne "ludzkie" - w tym niepowtarzalny nici DNA, który ustawia się niezależnie od wszystkich innych na bazie węgla form życia na ziemi dzisiaj. Niskiego poziomu promieniowania promuje powolne uwalnianie "wolne rodniki" lub niestabilnej cząsteczek. Produkcja z najczęstszych, wolne rodniki tlenowe, jest wzrosła o przewlekłej ekspozycji na radioaktywność spożycia produktów rozszczepienia. Wolnych rodników tlenowych (niestabilne cząsteczki tlenu z dodatkowych elektronów) są przyciągane przez błony komórek, które następnie wyłączyć.

Source: Hixson Blog

Related posts:

Radiation News 5-30-11

Radiation News 4-27-11

Radiation News 6-2-11

 

 

 

 

Nowości


Archiwum